Di Sisi Jendela...nukilan ku =)



Kalau dulu aku berdiri di jendela
Kulihat sang layang-layang ceria dihembus angin
Si wau bulan bangga dengan rentak tarinya
Beburung gembira di awanan putih
Pepohon kelapa melambai-lambai indah
Tiap kali adalah petang bahagia


Bersihnya langit terlakar citra biru laut
Terukir rasa ceria,bahagia dan rindu
Kerna bertemankan wajah wajah ini
Tapi sayang...itu dulu


Kini,bila ku duduk di sisi jendela
Tiada lagi senyuman tmsilan mereka
Sekadar burung lelayang setia menunggu
Kisah itu seakan lenyap ditelan arus
Malahan panas mentari pula ku rasai
Terkapaiku menarik langsir berbunga biru


Manusia kian hanyut!
Lupa pada warisan dan budaya
Kutahu si anak wau,lelayang kecil mengharap
Ada rasa yang menerjah minda
Lantas mereka lupa dengan suhu yang membara
Tidak pedulikan rasa hati si kelapa
Tidak memahami sukma sang awanan


Dan aku...bangkit dari duduk
Melepaskan atma yang terpendam
Bangkitku dengan azam baru
Mengejutkan insan terlena


Hatiku terdetik saat itu
Bilakan hadir walau sekilas cahaya
Yang menyerakkan warna ke serata alam
Menyilau pandangan mereka yang terlena
Bamgkit..Bangkit untuk kembali
Seperti dahulu...
Saat itu..









                                                                               
                                                                                                            -'izzah hasuna
                                                                                                                 18  oktober 2009
                                                                                                                    

selena gomez~who says lyric!!

I wouldn't wanna be anybody else, hey
You made me insecure, to me I wasn't good enough
But who are you to judge
When you're a diamond in the rough

I'm sure you got some things
You'd like to change about yourself
But when it comes to me
I wouldn't want to be anybody else

I'm no beauty queen, I'm just beautiful me
You got every right to a beautiful life, come on

Who says, who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?

It's such a funny thing
How nothing's funny when it's you
You tell 'em what you mean
But they keep whitin' out the the truth

It's like the work of art
That never get to see the light
Keep you beneath the stars
Won't let you touch the sky

I'm no beauty queen, I'm just beautiful me
You got every right to a beautiful life, come on


Who says, who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?

Who says you're not star potential
Who says you're not presidential
Who says you can't be in movies
Listen to me, listen to me

Who says you don't pass the test
Who says you can't be the best
Who said, who said?
Would you tell me who said that, yeah
Who said

Who says, who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?

Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me that's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful, who says?



you are not what people think!!
                                BUT you are what you think ~

Greyson Chance – Waiting Outside The Lines Lyrics




You’ll never enjoy your life,
living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it’s time for you to seize the day

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it’s just tonight
How you gonna walk ahead
if you keep living behind

Stuck in my same position,
you deserve so much more
There’s a whole world around us,
just waiting to be explored

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now, just let it go

The world will force you to smile
I’m here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What’s in you is out there

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines


I’m trying to be patient (I’m trying to be patient)
the first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it

I’m Waiting, waiting, just waiting I’m waiting
I’m waiting, waiting, just waiting
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

You’ll never enjoy your life
Living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?

~i'm not crazy over english songs but this song try to say something~


nyanyi..nyanyi..

h0w t0 deAct!vatE~

DEACTIVATE BLOG


Log into your blogger dashboard

On the Manage Blogs panel where your blog is listed, click on the Settings button.

Once you are taken to the settings panel, there is a tab that says either Basic, and directly under that button in the list is a section that says Blog Tools.
To the right of that is 3 links Import Blog - Export Blog - Delete Blog.

Click the link that says Delete Blog.

give it try!!





DEACTIVATE YAHOO!


If by 'account', you mean your free Yahoo Mail account, then you cannot deactivate it. Only Yahoo can do that. Your account will be automatically deactivated if you do not log in for a period of 120 consecutive days (4 months).


There is another option for you though. You can delete your account, if you know that you're not going to be using it.



To request deletion of your Yahoo mail account, click on this link:


https://edit.yahoo.com/config/delete_user?.scrumb=G/hexXEPG33

ok..hope give a favour to you..

You Are Never Alone...Allah always there..:D

Sometimes, when the world's not on your side
You don't know where to run to
You don't know where to hide.

You gaze, at the stars in the sky
At the mountains so high
Through the tears in your eyes.

Looking for a reason,
to replace what is gone.
Just remember, remember
That you are never alone.

Just reach into your heart
And Allah is always there.
You are never alone
Through sorrow and through grief
Through happiness and peace
You are never alone.

So now as you long for your past
Prepare for your future
But knowing nothings going to last
You see this life is but a road
A straight and narrow path
To our final abode

So travel well O Muslim
And Paradise will be your home
And always remember
That you are never alone.
You are never alone 



AmaRaN!! no SmoKiNg!!

cuti cuti ni dari buang masa lebih baik buat sesuatu yang berfaedah ..ye tak?? jadi,i take this time to arrange    the Old rack...haha banyak buku2 kat sekolah menengah dulu..dengan tulisan macam2 gaya dari f1 sampai f5 ..haha  rasa nak  tergelak pun ada,,macam2 kenangan..memang sekolah menengah ni lain sikit sebab ada
dua sekolah..huhu sekolah Idrisiah,sekolah cmpur boys n girls...maka biasala mcm2 hal..tetiba pindah ke sekolah Taayah..sekolah all girls,lain rasanya..tapi dua2 sekolah bez je..haha gado2 ke pahit o manis ke biasa
la~tak leh nak elak..huhu bila dah masuk u ni rasa cam budak2 pulak time tu..apsal aku nih tak matured langsung masa tu...takpe2..apape pun semua u rasa rindu je nak ulang balik...<hehe melalut2 je..>

masa tengah kemas2 buku tetiba ternampak fail yang terisi penuh kertas2..kt luar ade tulis "bm 2"...
oOoOoo..ni mesti karangan kat Madid dlu mase f3..tajuknya. Larangan merokok dalam kalangan masyarakat...hermm buang masa sikit baca..haha (nak baca bila tengok markah tak seberapa)..
amenda la yang aku tulis ni..baca..baca..baca.......hahahhahaahh..

"merokok memang membahayakan kesihatan dan sememangnya masyarakat mengetahui hal tersebut.Hal ini kerana di luar kotak rokok tersebut telah tertera amaran:merokok membahayakan kesihatan. Namun begitu,itulah yang menghairankan meskipun amaran telah tersedia tetapi kenapa rokok-rokok terus dipasarkan di Malaysia malah sangat meluas pasarannya (ni pandangan sendiri keh2,sebab xde idea dan tertanya2) "

hahah patuuttlah kantoi esei aku..sebenarnya bukan aku saja2 tulis..masa exam tu bila keluar soalan
bab merokok,akupun tulih la apa yang saja idea2 yang tercurah di kepala nih..tetiba aku terfikir pasal tu la*
ye tak?? dan mula2 consider la jugak...lama2 ahhh tulih jela idea dah O..
haaa..ape pandangan korang??? kenapa ye?? amaran tu dah ada tapi apsal rokok tuh meluas je pasaran kt Malaysia ni..ahahaha...entah la..haishh aku i macam nak hentam kerajaan je..alah ni kan negara demokrasi
...suka hati aku la..haha..



sebut pasal no smoking ni teringat kat dalam bas hari tu..frankly speaking,aku memang tak suka dan sangat2 anti kat smokers nih..dah la penat balik dari Nilai terus ke kuala kangsar..tetiba dalan bas boleh ada bau rokok...ishhh ni nak kena fire nih..punya la besar signboard dlm bas tu,,apsal la gatal hisap2 rokok ni???
penat aku tapis2 hidung ni...sekali da..the bus driver yang hisap rokok..arrghhh aku dah tak leh bernafas ni..
nak buat macam mana sabar je la...along the ways aku sabar!!!huhu sebenarnya apa yang buat aku bertambah sedih the driver one tuh orang melayu..ohh melayu ku..fatwa dah keluar haramm!!
ishh degil betul....hemm dan sampai hari ni aku tertanya tanya pasal kotak rokok tu,org just jawab..

  "ntahla!!"


korang ade answernya??

DIA lebih tahu...

sessguhnya dah lama rasanya aku tak tulis dalam blog nih.ntahla semenjak dua tiga menjak ni moood pun macam xde...huhu..alasan sebenanya <kurg puas hati ngan smthing> xpe la..dalam hidup ni kalau kurang sikap redha dan qanaah,mula la jadi mcm2..tak puas hati lah,tak redha la..lepas tu asyik fikir kenapa la aku ditakdirkan begini....ishh2..dimanakah rasa kehambaan kita???..bila DIA dah jd kan sesuatu pasti ada sebab.
sebagai hambaNYA kena yakin dgn sungguh sungguh .indeed,pengetahuan kita ada limit..kita tak tahu apa akan jadi masa akan datang..kadang2 kita terlalu negatif dalam ssuatu hal..pabila yang dharap tidak berhasil, habis hal2 positif pun kita negatifkan...huhu..aku nih dah takde harapan lah,musnah dah cita2 aku....
alahai baru satu ujian,yang gatal melalut2 kata bukan2 tu apahal??cepat sangat melatah our future kita...
sedangkan x taw pape lagi..just assume bukan2..ish2ish2,,tak paatuuutttt~no no no jangan bgitu!!


Sesungguhnya sangkaan Allah berdasarkan sangkaan hamba2NYA...
     Dari Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah saw bersabda:
Allah berfirman:
Aku adalah berdasarkan kepada sangkaan hamba-Ku terhadap-Ku. Aku bersamanya ketika dia mengingati-Ku. Apabila dia mengingati-Ku dalam dirinya, nescaya Aku juga akan mengingatinya dalam Diri-Ku. Apabila dia mengingati-Ku dalam suatu kaum, nescaya Aku akan mengingatinya dalam suatu kaum yang lebih baik daripada mereka. Apabila dia mendekati-Ku dalam jarak sejengkal, nescaya aku akan mendekatinya dengan jarak sehasta. Apabila dia mendekati-Ku sehasta, nescaya Aku akan mendekatinya dengan jarak sedepa. Apabila dia datang kepada-Ku dalam keadaan berjalan seperti biasa, nescaya aku akan datang kepadanya dalam keadaan berlari.” [HR Muslim]
hermm sebenarnya kita tahu,tapi nape ye kadang2 kita cuba buat tak tahu??think about it...
itulah manusia ,kita memang tak kuat hadapi dugaan,walaupun benda tu kecik je pun tapi bila hati kata..   ahhh sakitnya nak menerima kenyataan nih,,payah kita nak pandang hal tu kecik je sebenarnya..
disinilah pentingnya iman dan link dengan Rabbul Jalil..pntingnya peranan iman untuk memupuk rasa kesabaran dan kekuatan kita...ade org cakap..sikit2 sabar,,sikit2 sabar..berapa banyak sabar daa..
uishhh..tu dia ayat dia..hei degilnya kita nih..sedangkan Allah dah nak bagi free pahala sabarrr kita..
ni dok mengeluh2 ni kenapa??..

    

Dan mintalah pertolongan dengan jalan sabar dan mengerjakan solat,

Sesungguhnya solat itu amatlah berat kecuali orang-orang yang khusyuk;
(Iaitu) mereka yang percaya dengan yakin bahawa mereka akan menemui
Tuhan mereka dan bahawa mereka akan kembali kepada-NYA;

(Al-Baqarah:45-46)
haa,,kan Allah dah kata...nanti curi curilah masa nk baca LOVE LETTER dr Allah..jangan asyik dok khatam satu novel berpuluh2 kali tapi Alquran stakat khatam bape kali ntah tak ingat...tapi makna/terjemahannya pun kena khatam..dan Yakinlah dengan Nya. Dia lebih tahu..mungkin hari ini bukan lagi hari kita,Allah tangguhkan permintaan kita pada masa yang lebih tepat dan sesuai..lalu teruslah bersangka baik,teruslah bersungguh2, teruslah berdoa..kerana one day will be YOURSS!!~insyaAllah


i believe :) have faith in HIM