.........just thinking~

10/01/2012
think!! what the purpose of life?
why i lived here..?
why He created me..?........

'..........melainkan untuk menyembah AKU'..

tapi kita lalai,kita trpengaruh dengan barat..yang ,menjadikan nafsu itu Tuhan..
yang menjadikan dunia ini seolah olah selamanya...
kita lupa..hidup hanya persinggahan yang tak mungkin kita akan patah balik seminit hari ini dan seminit akan datang..
tapi..kita lalai..kita terus bergembira..kita menafikan dakwah para ulama..kita buat tak endah larangan Allah..kita buat dengar tak dengar dengan titah perintahNya...

kita tahu azab kubur,,ada...kita tahu hari kiamat,,ada....kita tahu syurga ,,ada...
tapi kenapa kita terus keliru dengan dunia..kenapa kita masih bergantung pada diri dan usaha sahaja bila melakukan sesuatu...bilakah masanya kita meletakkan sepenuh pergantungan pada Ilahi??

ya..kita terus leka dengan dunia yang fana...kita sedikit malu memakai tudung labuh atau kopiah ketika di luar..kerana?? tak ramai yang buat..tak ramai ada gaya macam tu..meski tahu itu jalan2 yang Allah suka..meski tahu ada sebab bila diajar Nabi saw begitu..
menjaga kita dari pelbagai sudut..tapi kita..masih teragak agak mahu melakukan itu   tidakkk,,,kenapa kita begitu??kenapa manusia begitu??
lebih mengejar dunia berbanding akhirat...lebih suka dengar lagu pecah kepala dari lagu memuji Tuhan atau mendekatkan diri pada Tuhan....



WHY PEOPLE LIKE THAT??WHYYY??


         and me???



sMiLe !!


"There is something greater than ur sadness,greater than ur loss, greater  than ur pain and ur hardships. There is something greater than ur fear of decision that will decide the rest of ur lives.There is something even greater ....and HE is indeed THE CREATOR,The most Forgiving and Merciful.."


smile always!!~


ini diary uia..ALLAh tgh ajar saye~


15/2/2012

Salam diaryyyy..waaaa today is awesome!! Alhamdulillah..terima kasih yaAllah!!!terima kasih sangat2..seriously today mcm2 aku dapat...very2 precious!!

1 ) pagi2 buta  spek mate terchenta hilang..memang aku rasa apa saje bro firdaus ckp habuk pun x masuk..sedihh bangat kut,,burpp..aku rasa nak nangis2 kuat2 je tadi,x tau mana hilang...hhahhaha.kesian radhiah n farah n fatin jd mangsa keadaan aku..huwa huwa..DAN aku said to myself...what u would do when u get problem..yess macam biasak aku JUST BERTAWAKAL...sbb aku memang tatau nak nak buat ape...aku just nanges dlm hati,,huhu..balik je dr kelas pkul 4.30
Aku n radhiah mandi hujan...huu bukan selalu main air hujan,,pastu terus singgah kedai makcik.alamak !! kedai makcik tu lama gak masak kuteow kungfu..agaknya berkungfu sekali kut..hhaha..then aku bizi hntar homework kat madam sari yang menawan.betapa kusutnya aku....haha..after siap brkungfu.aku balik,,dgn syahdunyerr..sambil mata2 aku melilau2 ..kut2 ada spek mata tercicir..hehe..EH eh  eh ..eh   mcmmmmmmm kennalll!!yess!! spek aku   dah mandi hujan mcm aku..betul2 dpn blok..thanks lot ya Allah,,,Engkau mudahkan urusan aku,,,,bila aku fikir balik ni la maksud farah farhani...biar ada batu tuju kepala kita(musibah) baru kita mendongak ke atas  (mencari Allah)
ALLAH TGH AJAR AKU.. J

2)Al baqarah brjalan lancar..sangat2 lega,,,n  x sangka,, semua hisbah line up give lots of cooperation,,really appreciated!! Dan aku berjaya sampaikan Tazkirah dengan jayanya
THANKS YA ALLAH!!,,NIH MESTI SEBAB AKU DOA PADA ALLAH,,TETIBA ADA KEKUATAN
J ALHAMDULILLAH X 1000000000..infinity..
Actually banyak lagi nikmat Allah...tapi hati ni tembaga sangat tu pasal..tazkirah tadi utk aku jugak sebenarnya,,aku pn dlm changing!!
Rasa x sangka..surah albaqarah,,berjalan lancar n habis before isya’...sangatt2 bersyukur!!
Kini aku rasa betul2 nak bersujud di depan Nya,,bnyakk dah Dia bagi tapi baru sedar kut...