tawe dekat di hati~

rdw kc :)














sesungguh nya aku sangat merindui tawe,jadi committee rdw. sangat mencabar dan yang paling penting EXPERIENCE.Seriously, kalau ada peluang untuk jadi komiti tawe, dengan rela hati aku akan pergi.memang penat tapi manis sekali dapat kutip pengalaman.biasalah perselisihan kecil.perkara biasa dalam organisasi..tapi lama-lama oklah.malam baiah ceremony,kami saling minta maaf. hakikatnya walau apa yang jadi sekalipun, setiap unit saling memerlukan. sama-sama merasai kepenatan.

tak tahu bagaimana aku ingin ungkapkan tentang pengalaman aku jadi komiti tawe,,terlalu banyak suka duka yang aku tempuhi. dari seribu air mata yang tumpah, sejuta keletihan yang tak boleh nak diungkapkan,,ia terselit berbilion kenangan manis.sebab pengakhirannya adalah SENYUMAN :).

macam-macam yang aku belajar.abang long dan kak long yang banyak membantu,beri semangat pada aku.sangat ikhlas dan komitmen bekerja.semua pic dan rdw yang banyak memberi sokongan dan bantuan. sesungguhnya apa perasaan aku bila mereka mempercayai aku untuk jadi pic kc.sedangkan set pertama aku bila tiba induction aku dalam tawe...AKU ECONS, kampus Gombak.aku takut mereka tak menerima aku,tapi aku cuba sesuaikan diri dengan keadaan. Dan aku punya prinsip, ke mana pun kita..letakkan diri kita yang terbaik dan berharga di mata orang lain sekalipun apa pandangan mereka.dan aku cuma risau..Alhamdulillah itu hanyalah sangka-sangkaan.yess, kami satu UIA. kita takde beza sebenarnya :D.. semua komiti PJ menerima kami dengan sangat baik dan kami rasa senang sekali..

tawe mengajar aku macam macam perkara.dari kaku untuk bercakap di khalayak ramai, aku punya kekuatan untuk bercakap kini. dari buntu untuk mengembangkan idea dalam aktiviti dengan adik2, akhirnya aku berjaya lakukan dengan jayanya...tapi yang pasti kekurangan akan diperbaiki,,hehe
perkara paling penting yang aku belajar ialah kita kena sentiasa membuka ruang perubahan untuk diri sendiri.perbaiki kekurangan yang ada,belajar dari kesilapan.tidak mengapa hari ini kita tidak tahu dan hari ini kita baru belajar sesuatu sedangkan orang lain sudah lama mengetahui. is okay,,WE LEARN SOMETHING NEW TODAY and EVERYDAY, dan kalau mahu buat perubahan jangan tunggu orang lain buat atau mulakan, kita yang sepatutnya cuba dan mula dulu.kita perlu percaya pada diri bahawa KITA LEBIH HEBAT DARI APA YANG KITA SANGKAKAN :) 

<sekadar kata kata semangat untuk perkongsian bersama>

###

kerana bukan saja saja Allah jadikan kita di muka bumi ini melainkan Allah tahu kita hebat dan kita mampu menghadapi apa saja ujian, dugaan mahupun rintangan dariNYA melalui kebergantungan hanya pada DIA.

Firman Allah swt :

 ''Maka apakah kamu mengira, bahawa sesungguhnya Kami menciptakan kamu secara main-main(saja) dan bahawa kamu tidak akan dikembalikan kepada Kami? Maka Maha Tinggi Allah, Raja Yang Sebenarnya, tidak ada Tuhan selain Dia, ( Tuhan yang mempunya) 'Arasy yang mulia ''

<surah Al- Mu'minun :115-116>



< TERIMA KASIH ALLAH :) >
MAY ALLAH BLESS US
KOMITI TAWE SEMUANYA TERBAEKKK!!!