::~back to normal~::


this is an awesome thing..nampak tak colourful sky?? hari nak hujan tapi tak hujan pun,,angin bertiup sepoi sepoi malas..hah!! mana nak cari kat uia??..haha tak de keja,tapi keja melambak..antaranya menyiapkan jurnal..mengemas rumah..belajar memasak..mengkhatam buku2 yang dibeli tapi tak dibaca baca -_-'..mengkhatam kitab2 download..mengkhatam buku2 agama..haissyy yang menulis blog tu apehal..jangan tanya..

yang ni dua hari lepas.hari ni pulak..hari macam nak hujan,,tapi hujan renyai2 jugak hehe.sampai maghrib..melewati surau.dengar tazkirah eh kuliah maghrib setiap hari selasa malam (orang kuala dijemput hadir) :)..nampak bulan.bulan!! nampak bulan,,memang awesome!! SUBHANALLAH! Hujan tapi ada bulan..cantik sangat,tapi tak de gambar..tak de keje bawa kamera ke surau. Taman taman syurga..jangan lepaskan peluang sahabat2 yang bercuti tuh..
Bila solat berjemaah, suka dengar budak2 mengaminkan..aaaamiiinnnn...haha gamat surau.memang masa kuliah, diorang suka buat projek sendiri.keletang keletung kat luar surau..main buaian,,main kejar2,,main seremban (ni zaman ku je), tapi bila dah iqamat berlari lari ke dalam surau..heeeee

Sukanyeee lah.puji saya pada pakcik makcik kat kampung ni.Di era milennium, anak2 dididik ke surau. Pergi majlis Ilmu,,turun sama masa korban. Tabik spring lah jemaah sini. Anak2 perempuan pakai tudung.. comelll :) . Bila nak solat pakai telekung kecil, lagi comellll :) ..saya sukaaa sangat. Kalau ada gotong royong budak2 tu la  penggamat kerja dan jamuan makan. mak ayah bawa nak ajak tolong tapi budak budak tu buat projek sendiri. dah habis kerja, budak2 tu lah manusia pertama makan. apa2 jelah..haissh sukanya tengok budak2 ni. Kalau pagi2 tu,seronok tengok budak2 berlarian dalam PASTI. Buat ape? main gelungsur..main buai.. Kalau nampak orang luar lalu..mesti jerit                   

 ''akak..akak, buat ape tu?'' ''nama akak ape?''

Haha..comel comel. Bila petang suka tengok budak2 ni mengaji Alquran. Ibu ajar..saya tolong tengok je,Haha.. Tak pandai mengeja pun, tapi tak pernah miss kelas mengaji. Masa hari hujan, berpayung datang rumah..berlencun baju..Ya Allah adik2, bagussnya lah. Ibu tak pernah paksa. Hujan, siapa nak marah, Tapi tetap datang,,dah lah bukan seorang,,ramai sanggup datang. Ada pulak masa tu, adik sorang ni tengah mengaji, mata berair..kesian tengok. Bila pegang dahi, demam rupanya..laaa

''Apesal datang? demam ni (nada prihatin.. tak boleh bla :p)..''
''Nak mengaji jugak. Nak belajar alquran..(dgn nada tersekat sekat)..''

Awesome thing!! Dan yang paling saya suka. Sem 1 di Uia,ada sorang adik ni memang tak lancar sangat. tapi sem 3, balik rumah, terdengar dia mengaji. Sangat lancar, suara lembut, sedap dengar..bagus bagus bagusss..macam tu lah.This is what i cant get in iium.Tapi  rindu kat cfs.
memang lah rumah not equal to University.HAHA
* exam!!
sesuatu yang buat ku teruja. Soalan intro to business ada namaku hehe. Soalan past year Econ ada jugak..haha. Lastly, tak boleh lupa sampai hari nih Soalan Statistics ( sem 1 2011) pun ada hoho
# bukan apa..exam tu agak sukar, tapi ternampak nama sendiri.. Tersenyum sendirian :) exam ni ok lah..

All the best result soon. insha Allah.. He gives what we need not what we want!