Hasbiyallah

Aku selalu hilang tatkala mereka bergembira
Saat dirakam kenangan indah aku pasti tiada di situ
Hati menangis namun wajah ketawa
Melangkah jauh ke sebuah kehidupan
Aku mula belajar sesuatu
Bahawa aku sudah besar dan punya matlamat jauh
Maka aku tak perlu untuk bergantung pada  manusia mahupun keadaan
Bukankah Allah sudah cukup bagiku?
Jikalau aku berada hari ini kerna manusia, 
sudah pasti jalan ini ku tinggalkan
Jikalau kerana mereka yang ku cari,
sudah pasti jalan ini makin jauh
Lantas kerna aku mencari redha Allah
Aku tetap melangkah gagah walau sakit kadang mencelah, walau resah kadang menjengah, walau ujian siang malam berubah.
Kerna Allah. Allah ada. Allah ada. Allah kan ada?
Tak perlu menangis kerna itu
Kesat air matamu, pandang jauh ke hadapan, tegakkan kepala, melangkah penuh gembira!
"Jalan ini jauh, panjang dan menyakitkan . Bertahanlah hingga akhir.You will be the winner!"
' Allah didnt promise that life would be easy, but HE did promise to be with you for every step of life '
Im strong becoz of Allah!

Wake me up me when Spetember end..

Sejak akhir akhir ni banyak pulak orang pos pasal ni-September still ni sleep ^^ tak faham jugak.Maybe lagu kot, kan? Sebenornya tengah excited hip hip horay la kot sebab baru taw bole online blog kat henset tach tach ni . Wah! Bersinar dunia miahaha. Selama ni rasa malas nak online blog, bukan sebab malas nak tulis tapi tak larat usung Asus terchenta ke hulu ke hilir.

Alkisahnya tengah bosan. Habis ditekan macam2 dalam henset ni. Eh ? betol keluar blog. Oh  oh oh unbelieveable! Maka bermula lah saat aku tak perlu hanya mengadap laptop untuk blog atau mengadap henset ni hanya

√ cari mesej wassep
√ baca news feed facebook
√ usha instagram
√ bergumbira  dgn animania
√ belek pic gallery
√ read manga comic
√  tubemate

Semuanya kurang faedah- berbanding henset ni penting aku baca Alquran
Dan tau waktu solat (Mysolat dah uninstall.nanti ye kau..sabau2 ^_^)

Ok.see you again when sept end?apekah haha. :p