Sederhana Itu Mungkin Aku?

Bila aku terobek tahun demi tahun lalu, raya demi raya. I was concious on something bout me. Dah lama takda baju raya๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… baju baru ada tapi baju raya yang spesifik untuk raya memang tak da.

Banyak nya baju yang dibeli sebab nak ke kuliah atau kerja. Kebanyakannya beli tanpa sengaja. Maybe sebab ada sale, tertarik dll. Frankly sebab murah. Lainnya aku tak peduli tambah kalau mahal kan. Even baju tu trend semalaya or sedunia, aku memang tak peduli.

Aku masih ingat ketika aku sekolah rendah. Ada satu tahun tu aku dilupai haha. Family aku really forgot nak beli kain baju untuk aku. Im not having any heart injured at that time. Tak de? Tak pa je. Seriously tak boleh lupa tahun tu. Sebab mak dok puji aku berulang ulang bahawa aku ini matang.haha lol. Padahal aku memang tak kisah.

Aku rasa memang tak boleh kerja dunia korporat dengan cara aku camni. Elok sangat Allah takdirkan aku masuk academic line. Hidup aku lebih terarah pda cita-cita agung. Menjadi manusia berguna untuk masyarakat langsung berbakti pada agama dan seisi dunia.

Erm maybe another reason. Aku segan bila bergaya. Tak tau kenapa. My type is not like girls nowadays. Makeup hipster trendy outfit ootd luls. Bagi aku asalkan tutup aurat dan tak tabarruj sangat. Udah la. Memang aku akui kadang ada rasa cemburu namun perasaan nya hanya sebentar. Lebihnya aku suka diriku. I just cant help myself and this is me. Alhamdulillah.

Menjadi diri sendiri adalah kebahagiaan. Saat kita mencemburui manusia lainnya, hatta cuba meniru gayanya. Lihatlah pada diri semula. Pandang wajahmu di cermin itu. Engkau menggeleng laju merapatkan kening  aneh mu. Kerana itu bukan dirimu.

Dirimu sangat berharga
Caramu sangat berbeda
Gayamu original sentiasa
Tiada copy maupun paste
Ingatlah, menjadi diri sendiri adalah kebahagiaan

Allah matlamat ku
Alquran panduanku
Rasulullah ikutanku
Jihad jalanku
Mati syahid cita citaku
Just be you, wahai kemuliaan ! :)